Spinatvaffelpizza m. tzatziki
Inspiration fra Jane Faaber – Madbanditten.
Ingredienser spinatvafler:
5 stk.
4 æg
100 g hytteost 4%
½ dl piskefløde
1 stor håndfuld friske spinatblade
1 lille håndfuld blandede urter (persille og basilikum)
1 dl pofiber/kartoffelfibre
1 tsk. salt
Sæt vaffeljernet til opvarmning. Blend æg, hytteost og fløde med spinat og urter. Hæld kartoffelfibre og salt i og blend igen. Bag nu dejen i vaffeljernet.
Ingredienser tzatziki:
1 hel agurk
1-2 dl græsk yoghurt 10%
2-3 pressede fed hvidløg
Salt
Skær agurken over på den lange led og fjern ”indmaden”. Rives groft og vrides fri for væde efterfølgende. Start ud med kun at bruge en dl græsk yoghurt og kom mere i hvis du synes – den skal ikke være for vandet. Kom hvidløg i og smag til med salt – lad den trække lidt inden servering.
På min pizza smurte jeg tomatpuré på vaflen, skar tynde skiver af frisk mozarallaost og kom på og rev nogle skiver parmaskinke i mindre stykker. Bagte den til osten var smeltet og skinken lidt gylden – dryssede hakket basilikum over da den var kommet ud af ovnen.