Telefon: 27 62 64 25

E-mail: mail@clinicnabita.dk

Eller benyt kontaktformularen nedenfor

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Allergi​

Allergi er noget man får, hvis kroppen pludselig opdager nogle stoffer, som den ikke bryder sig om. Det kan være ting som ikke før har givet problemer, og som andre mennesker godt kan tåle.

Det er ikke noget der er farligt for vores krop, men alligevel begynder vores immunforsvar nogle gange at opfatte det som en potentiel fare, der skal bekæmpes.

Allergi opstår ikke tilfældigt. Der kan være arvelige faktorer, men generalt handler det om at immunforsvaret skal styrkes. Der kan være ”utætte” slimhinder, så stofferne trænger gennem kroppens naturlige barrierer, hvilket igen kan skyldes dårlig vitamin – og mineralbalance. En ”dårlig” kost og gamle infektioner kan også belaste slimhinderne og immunforsvaret.

Stoffet der fremkalder allergi, kaldes for allergener.

Der findes mange forskellige typer af allergier, som hver især kan opfattes på forskellige måder, men de fleste kan alligevel passes ind i tre kategorier.

 • Kontaktallergier
  • Kontaktallergi forsages af små kemiske stoffer som trænger gennem huden og påvirker immunsystemet, så der opstår allergi.
  • Allergenerne kan være, metaller, konserveringsmidler, parfumestoffer, farvestoffer, kosmetik, smykker, rengøringsmidler.
 • Levnedsmiddelsallergier eller madallergi
  • Madallergi er en allergisk reaktion, det vil sige en overfølsomhed overfor noget i kosten. Man må dog ikke forveksle madallergi med intolerance, begge giver en reaktion, men mekanismen bag er forskellige.
  • Eksempler på madallergier, kan være, skaldyr, mælk, fisk, sojabønner, hvede, æg, nødder, frisk frugt, grønsager, jordnødder.
 • Luftvejsallergi
  • Luftvejsallergi er som navnet også angiver, en allergi der er luftbåren, og kommen ind i kroppen, når vi trækker vejret.
  • Eksempler på hvad der kan giver luftvejsallergener er, pollen, husstøvmider, dyrehår.

I 1906 definerende den østrigske læge, Clements Von Piquet begrebet allergi. I dag forstår man ved allergi både ved en overreaktion og en underreaktion og han sagde, at den sunde reaktion befinder sig midt i mellem over og under reaktionen. I fagsprog taler man om

 • Hypergi: En overreaktion
  • Kroppen reagere kraftigt på f.eks. indtrængende pollen, insektstik eller fødevare. Reaktion på pollen er typisk høfebersymptomer.
 • Normergi: Den normale reaktion
  • Er den sunde reaktion, som ligger mellem hyperginen og anergien. En sund reaktion er f.eks., når kroppen reagere med feber på sygdomsfremkaldende bakterier, svampe eller vira.
 • Anergi: Manglende reaktion
  • Desværre har længevidenskaben i dag helt glemt denne form for allergi. Anergien er de manglende eller svage reaktioner, optræder især når man bliver ældre. Med tiden svækkes immunsystemet, og man hat ikke længere kræfter til at reagere på f.eks indtrængende fremstoffer.

Allergi er en sekundær reaktion på en betændelse.

Når man skal behandle en allergi, må man forsøge at løsne den primære sygdom fra lymfesystemet, og få immunsystemet til at opdage/genopdage, og bekæmpe den primære sygdom.

Får immunforsvaret fuldstændigt bekæmpet den primære sygdom, har allergien igen næringsgrundlag og forsvinder.

Allergi forløbet kan inddeles i faser.

1. Fase er en akut reaktion – lykkes det ikke med den akutte reaktion at få skabt balance, opgiver organismen efter en kortere eller længere tid at løse problemet, fordi koncentrationen i immunsystemet ikke vedvarende kan forblive ved en detalje, men nødvendigvis må vende tilbage til en overordnet koncentration om helheden – den samlede organisme

2. Fase indtræder. Det er en fase hvor der hyppigt ikke er særlig synlige symptomer i lang tid, og pludselige optræder der en mere kronisk sygdom. Får denne fase lov til ar arbejde videre, kommer det til en fatal nedbrydende fase

3. Fase. Disse 3 sygdomstrin kendes f.eks. fra sygdommen syfilis, som starter med et sår og i 3 fase, måske mange år senere nedbrydes hjernevævet.​

Clinic NaBiTa

Slotsgade 35 st.th
9000 Aalborg
Tlf: 27 62 64 25
E-mail: mail@clinicnabita.dk

www.clinicnabita.dk

Telefon: 27 62 64 25

E-mail: mail@clinicnabita.dk

Eller benyt kontaktformularen nedenfor

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Telefon: 27 62 64 25​​

E-mail: mail@clinicnabita.dk

Påfør venligst telefonnummer i mailen

Følg mig på Instagram

​Find os på Fa​cebook

Info​

Du kan finde os på adresse:

​Kildevældet 7, 4. th.

9000 Aalborg

CVR: 31203066

Kontakt​

Ring til os på:

27 62 64 25

​Eller send en e-mail til:

mail@clinicnabita.dk

Påfør venligst telefonnummer i mailen

Tilmeld nyhedsbrev